Τεχνικά προβλήματα στον αυτοκινητόδρομο “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ”

Τεχνικά προβλήματα στον αυτοκινητόδρομο “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ”

Αρ. Πρωτ. 3435/24.01.2007

Προς:
Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.


Ένα από τα πλέον σημαντικά έργα της Ελλάδας, η κατασκευή της "ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ", που συνδέει τη Δύση(Ηγουμενίτσα) με την Ανατολή (Έβρος), μήκους 670 χλμ, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της υλοποίησης του. Εντός του 2008 αναμένεται να ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου, ενώ έως το τέλος του Α΄ εξαμήνου του 2007, ολοκληρώνεται το σύνολο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ στο νομό Θεσσαλονίκης, με την ολοκλήρωση των τελευταίων 14χλμ που ήδη κατασκευάζονται στο τμήμα Μεγάλη Βόλβη έως κόμβος Ρεντίνας (Βαμβακιά).

Όμως από τη χρήση του αυτοκινητόδρομου, ειδικότερα στο τμήμα κόμβος Ρεντίνας έως κόμβος Ασπροβάλτας, προεκύψαν δύο προβλήματα, που πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αντιμετωπισθούν. Το πρώτο είναι η έλλειψη σοβαρών αντιπλημμυρικών έργων στο τμήμα αυτό, κάτι που ήδη συνέτεινε στη δημιουργία των μεγάλων πλημμύρων του περασμένου Οκτωβρίου, που τόσες ζημιές προκάλεσαν στους όμορους Δήμους, και το δεύτερο είναι ο πολύ μεγάλος θόρυβος που παρατηρείται από τη διέλευση των αυτοκινήτων, στο τμήμα της "ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΥ" που βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βρασνών του Δήμου Αγίου Γεωργίου Θεσσαλονίκης.

Μετά από τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.:

- αν έχουν μελετηθεί και πρόκειται να κατασκευασθούν σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα, στο τμήμα αυτό της "ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ" (δηλ. από κόμβο Ρεντίνας έως κόμβο Ασπροβάλτας).

- αν έχει μελετηθεί το πρόβλημα ηχορύπανσης του προκαλεί η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ στους κατοίκους των Βρασνών, αν πρόκειται και πότε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αυτό, με την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων ή άλλων τεχνικών έργων που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Απάντηση Υπουργείου